Descobreix com afecta la primavera al teu animal

La primavera és l'estació més esperada per molts. Comença el bon temps amb dies llargs i temperatures agradables. Però, no tot és bonic durant aquesta època de l'any: al·lèrgies produïdes pel pol·len, astènia primaveral... Tu pateixes els seus efectes i la teva mascota també.   La primavera ens desequilibra el nostre benestar i el del teu animal. Per això, des de clínica veterinària Multifauna Girona et volem informar dels problemes que li poden aparèixer al teu animal durant la primavera i aconsellar-te de com prevenir-los. efectes de la primavera als animals veterinari girona

Al·lèrgia primaveral

L'al·lèrgia primaveral també pot afectar a gossos i gats. El pol·len i altres al·lèrgens poden provocar al teu animal picor i envermelliment de la pell.  

Consell veterinari

Si el teu animal té atòpia o té antecedents de problemes a la pell...

Relalizta banys freqüents amb xampús específics per gossos o gats
Utilitza tovalloletes humides després del passeig
Renta sovint el seu llitet i mantes
 

Canvis d'alimentació

Amb la pujada de les temperatures, el metabolisme dels animals també canvia. Les seves necessitats d'energia disminueixen i això provoca que el teu pelut no tingui tanta gana i descansi més temps.  

Consell veterinari

Dona-li menys quantitat de menjar. D'aquesta manera evitaràs que el teu pelut guanyi algun quilet de més.
 

Canvis en el pelatge

Sobretot en els gats. És normal que durant aquesta època el teu gat perdi més pèl i que per tant, trobis a tots els racons de la casa el seu pèl.  

Consell veterinari

Raspalla'l amb un raspall especial de pues metàl·liques per treure el pèl mort.
 

Paràsits externs

Els paràsits els hi encanten les bones temperatures. Estigues alerta perquè és en ara quan les puces, paparres i mosquits comencen a sortir i poden atacar al teu animal. No només poden provocar problemes a la pell, sinó que també són transmissores de malalties com la Leishmaniosi, Ehrliquiosis, Borreliosis... malauradament, moltes d'aquestes malalties poden provocar greus problemes al teu animal.  

Consell veterinari

Assegura't que el teu pelut està protegit amb un bon antiparasitari. Vigila quin producte utilitzes perquè desafortunadament hi ha antiparasitaris que no són efectius. A clínica veterinària Multifauna Girona tenim marques de bona qualitat que t'asseguren una bona protecció contra puces, paparres i mosquits. T'aconsellem i ajudem a trobar l'antiparasitari més adequat pel teu pelut.
 

Irritació als coixinets

El bon temps fa que tinguis més ganes d'estar a fora i gaudir de llargs passejos amb el teu animal. L'augment de la ferqüència i durada dels passejos fa que els coixinets de les seves potes pateixin més fregament, el que pot acabar provocant el seu envelliment, ampolles, inflamació i fins i tot ferides.

Consell veterinari

Augmenta la duració dels passejos progressivament. Així aconseguiràs que els seus coixinets es vagin acostumant a "treballar" més.
 
Si tens qualsevol dubte, deixa'ns un comentari o bé ens pots trucar al 972202352 o enviar un email a [email protected] .

El veterinari que t'escolta, t'ajuda i t'aconsella: Clínica veterinària Multifauna Girona.

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.