7 Consells veterinaris per evitar que la teva mascota passi por durant la nit de Sant Joan

La nit de Sant Joan és una de les més esperades de l'any. És una nit màgica, on les fogueres i els petards mai falten. Però no és tan bonica per tothom... 1 de cada 2 gossos passen molta por a causa dels forts sorolls dels petards. Per aquest motiu, molta gent ve al veterinari per demanar consell de com disminuir el patiment dels seus animals.

A Clínica veterinària Multifauna Girona volem que el teu animal passi aquesta nit el millor possible, per això t'expliquem 7 consells per aconseguir que el teu pelut no tingui tanta por la revetlla de Sant Joan.

 

Però abans, és important que entenguis bé al teu pelut.

Com pots saber que el teu animal té por

En els casos més extrems de por i ansietat també pots veure:

Hipersalivació
Destrucció de diferents elements de la casa (ej. Coixins).
Vocalització
Eliminació inadequada
 

Si veus algun d’aquests comportaments al teu pelut, vol dir que té por. El dia de la revetlla, evita-ho amb els següents consells:

 

7 Consells per garantir el màxim benestar a la teva mascota la nit de Sant Joan

 

#1 consell veterinari

No deixis la teva mascota a l'exterior (al jardí, a la terrassa, al pati...). Els sorolls forts i l'estat d'ansietat que es troba al teu gos podria provocar que saltes les tanques i s'escapés.

#2 consell veterinari

Busca l'habitació de la casa que estigui més ben aïllada dels sorolls. Si l'habitació té finestres, tanca-les i abaixa les persianes. D'aquesta manera aïllaràs encara més l'habitació.

#3 consell veterinari

Dins de l'habitació habilita una "zona segura" perquè si el teu animal pugui amagar-s'hi si ho necessita.  

Què és la "zona segura"?

La zona segura és un lloc físic on el teu pelut hi està a gust, segur i que pot relaxar-se en cas d'episodis que li provoquin ansietat, por o fòbia.
Ha de ser accessible sempre que ho necessiti.
Si el teu animal té por als sorolls forts com les tempestes, petards, focs artificials... si crees una zona segura a casa teva, l'ajudarà a sentir-se més segur.
  Si el teu animal ja s'ha amagat en algun lloc d'aquella habitació altres vegades quan ha tingut por (pot ser sota del llit, a dins l'armari...) no cal que habilitis una altra zona segura.

En cas que el teu pelut no hagi seleccionat una zona segura prèviament, pots fer-la tu mateix/a. La zona segura ha de tenir:

Algun element que permeti a l'animal amagar-s'hi a dintre. Per exemple una capsa de cartó.
La seva menjadora
El seu abeurador
El seu llitet
Algunes joguines i llaminadures que li agradin.
Pots afegir-hi feromones. L'ajudaran a relaxar-se.

És important que el teu pelut entengui que la zona que li has habilitat, és completament segur per a ell:

Abans que comencin els sorolls forts, és important que el teu animal positivitzi la zona segura. Que entengui que és un bon lloc per estar-hi.
Acostuma el teu pelut a la zona segura. Cada cop que s'hi apropi, entri o s'assegui a la zona segura, premia'l o felicita'l. Repeteix-ho diversos cops al dia. Al final el teu pelut entendrà que en cas que tingui por, allà és una zona on podrà estar més tranquil i protegit.

#4 consell veterinari

Evita sortir a passejar amb el teu gos durant les hores de festa.

#5 consell veterinari

Surt a passejar al matí del dia de la revetlla, quan encara no es tirin petards. Intenta cansar-lo. D'aquesta manera, al vespre estarà més cansat i relaxat.

#6 consell veterinari

No castiguis al teu animal si orina o defeca a dins de casa o té un comportament no adequat. Fes una excepció. Has de comprendre que tots aquests comportaments són a causa de l'estrès que pateix el teu pelut pels forts sorolls de la nit de Sant Joan.

#7 consells veterinari

Si ja saps que el teu animal s'ho passa extremadament malament durant la nit de Sant Joan, pots complementar tots els consells anteriors amb productes indicats per disminuir la por del teu animal. Consulta el teu veterinari de confiança per trobar la millor combinació possible i aconseguir que la teva mascota estigui més tranquil·la durant la revetlla.  

p.d. I si t'agraden i estimes els animals, evita tirar petards ❤️


Si tens qualsevol dubte, deixa'ns un comentari o bé ens pots trucar al 972202352 o enviar un email a [email protected] .  

El veterinari que t'escolta, t'ajuda i t'aconsella: Clínica veterinària Multifauna Girona.

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.