Alerta amb la processionària del pi!!!

És molt important controlar els nostres animals quan sortim a passejar i evitar zones on abundin els pins. Malauradament, la processionària del pi s’ha convertit en una plaga dels nostres boscos, així dons aneu alerta amb aquesta petita eruga.

Quins mesos podem trobar la Processonària del pi?

Entre els mesos de febrer i abril, amb l’arribada del bon temps, les erugues de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) baixen dels bolsons (una mena de niu de pèls sedosos de color blanc situats en la zona superior del pins) alineades una darrera de l’altra; totes juntes busquen el lloc adequat per enterrar-se i fer la muda per convertir-se en papallona. És just en aqueta fase on són més perilloses.

 


Com es produeix la intoxicació?

Les nostres mascotes, sovint les intenten agafar/jugar ja sigui amb les potes o amb la boca. Aquestes erugues tenen uns pèls urticants que contenen una substància tòxica que s’allibera quan les toques. Aquesta substància provoca irritació per contacte, amb lesions que poden anar des de lleus cremades fins a causar greus necrosis de la zona de contacte.

 


Que hem de fer en cas que sospitem que el nostre animal hagi estat en contacte amb l'eruga?

En cas de que la vostra mascota hagi estat en contacte amb la processionària del pi, heu d’anar al veterinari ràpidament ja que es tracta d’una urgència veterinària. Com a primers auxilis podeu realitzar un rentat amb aigua o suero fisiològic de la zona afectada. Mai però, fregueu la zona ja que s’escamparia encara més el tòxic de l’eruga.