Etologia

L’etologia estudia el comportament dels animal ajudant-nos a entendre les diferents conductes de les nostres mascotes i a comprendre quin és l’origen del seu comportament.

 

De vegades poden aparèixer problemes de convivència amb els nostres animals, i moltes vegades és per falta de comunicació i comprensió entre les parts, és a dir, entre humans i animals. Els més habituals que ens trobem a la clínica són agressivitat, eliminació inadequada, trastorns per la separació del propietari, lladruc excessiu, por/fòbies, marcatge amb orina o amb les ungles... L’etologia ens ajuda a comprendre a les nostres mascotes i identificar quin és l’origen del problema.

 

Per aquests problemes de conducta, a la Clínica Veterinària Multifauna Girona establim un diagnòstic i es decideix quin tractament és el millor en cada cas. El tractament es basa en unes pautes de modificació de conducta, o l’ús de feromones, tractament farmacològic... També cal tenir en compte que els animals són molt sensibles als canvis estructurals de la família. Quan arriba un nou membre a la família, ja sigui una persona o bé un animal nou, és interessant consultar als nostres veterinaris sobre les mesures de prevenció que podeu efectuar per disminuir el risc d’aparició de problemes de conducta.