Amor Incondicional: cuida el teu pelut sènior a cada etapa de la vida

Els gossos i els gats són més que animals; són membres molt estimats de les nostres famílies. A mesura que envelleixen, igual que nosaltres, necessiten cures especials i atenció mèdica adequada per a mantenir una bona qualitat de vida. Un dels aspectes fonamentals d'aquesta cura és la visita regular al veterinari, una pràctica que sovint es subestima o es passa per alt quan es tracta d’animals grans (sènior).

Però, el teu animal és gran o sènior?

Depenent de l'espècie i de la grandària de l'animal. 🐱 GATS: entren en l'etapa sènior a partir dels 10 anys. 🐶 GOSSOS: varia en funció de la seva grandària:
  • Gossos petits (menys de 10 kg): a partir dels 10 anys.
  • Gossos mitjans i grans (10 - 45 kg): a partir dels 8 anys.
  • Gossos gegants (més de 45 kg): a partir dels 6 anys.

Si el teu gat / gos està a prop de considerar-se sènior o ja ho són, continua llegint…

Una de les frases que escoltem sovint en la consulta veterinària és:

Encara que el meu pelut ja té una edat… està perfecte: no es queixa mai!, tot està genial!

És fàcil caure en el parany de pensar que el teu pelut està envellint bé, només perquè no mostra signes evidents de malaltia o dolor. No obstant això, molts problemes de salut en animals sènior poden ser subtils o difícils de detectar.

Si no realitzes visites veterinàries de manera regular al teu pelut sènior, li poden aparèixer greus problemes com:

  • Passar per alt malalties o afeccions subjacents que podrien estar afectant la qualitat de vida el teu gos / gat
    • Les malalties cròniques com la diabetis, la malaltia renal i l'artritis són més comunes en animals sènior, però poden passar desapercebudes sense un examen veterinari adequat. Sense una revisió veterinària, es retarda el seu diagnòstic i tractament, la qual cosa empitjora la condició de l'animal i redueix les opcions de tractament efectiu. És per això, que les visites veterinàries regulars són essencials, fins i tot quan el teu amic pelut sembla estar en bona forma.
  • Dolor crònic silenciós.
    • El dolor crònic és un problema comú en els animals sèniors, especialment aquells que pateixen artritis o altres malalties relacionades amb l'edat. Aquests animals poden patir en silenci, ja que els signes de malestar poden ser difícils de detectar per al tutor. Sense tractament, el dolor pot afectar significativament la qualitat de vida del teu animal, causant estrès, ansietat i afectant el seu benestar general.
  • Augment o disminució del pes del teu animal, sense que t'adonis.
    • La falta de visites veterinàries també pot resultar en un control deficient del pes i la dieta, la qual cosa augmenta el risc d'obesitat i malalties relacionades. L'obesitat en els animals sènior pot agreujar problemes de salut existents, com l'artritis i les malalties cardíaques, i també pot predisposar a l'animal a malalties com la diabetis, problemes respiratoris i càncer.
 

La falta de visites veterinàries regulars del teu pelut sènior, pot representar un greu risc de la seva salut i benestar.

  Llavors,

Per què és tan important que portis al teu pelut a realitzar una visita veterinària sènior?

Aquí hi ha alguns motius clau:
  1. Detecció precoç de malalties: Igual que amb els humans, les malalties cròniques com la diabetis, la malaltia renal i l'artritis / artrosi són més comunes en animals majors. Un veterinari entrenat pot detectar signes primerencs d'aquestes condicions durant un examen físic de rutina i et recomanarà tractament específic o ajustos en l'estil de vida per a ajudar-te a gestionar-les de manera efectiva.
 
  1. Maneig del dolor: els animals majors són més propensos a sofrir dolor crònic a causa de condicions com l'artritis. No obstant això, els gossos i gats sovint oculten signes de malestar, la qual cosa pot portar al fet que el tutor subestimi la gravetat del problema. Un veterinari pot avaluar el nivell de dolor del teu animal i recomanar-te opcions de tractament, com a medicaments o teràpies físiques, per a millorar la seva qualitat de vida.
 
  1. Control de pes i dieta: El sobrepès i l'obesitat són problemes comuns en els gossos i gats majors i poden contribuir a una sèrie de problemes de salut, com a malalties cardíaques i articulars. Un veterinari pot ajudar-te a dissenyar un pla d'alimentació i exercici adequat per a mantenir un pes saludable i prevenir complicacions relacionades amb l'obesitat del teu animal.
 
  1. Avaluació dental: La salut dental és crucial per al benestar general del gos i gat, però moltes persones descuren aquest aspecte de la cura dels seus animals majors. Els problemes dentals, com la malaltia periodontal, poden causar dolor i malestar, així com contribuir a problemes de salut més greus, com a malalties cardíaques i renals. Un veterinari pot realitzar neteges dentals regulars i tractar qualsevol problema dental que li pugui sorgir.
 
  1. Monitoratge de canvis de comportament: els animals majors sovint experimenten canvis en el seu comportament, que poden ser indicatius de problemes de salut subjacents, com a dolor, deterioració cognitiva o malaltia. Un veterinari pot ajudar-te a identificar la causa d'aquests canvis i recomanar mesures per a abordar-los de manera efectiva.
A Clínica veterinària multifauna, volem ajudar-te. És per això que t'oferim la VISITA SÈNIOR: una revisió més completa i específica per al teu pelut sènior.

En la visita veterinària sènior del teu pelut, realitzem:

🩺 Revisió mèdica física completa: es realitza una valoració de la condició corporal, cavitat bucal, palpació per a valorar la presència de nòduls/masses; auscultació exhaustiva de cor i pulmons; exploració oftalmològica i neurològica. 🧪Analítica completa: hemograma, bioquímica, valoració *SDMA*. **SDMA: és un precursor renal, és a dir, ens ajuda a diagnosticar problemes renals en un estadi molt inicial. 🧪Valoració de T4 i pressió arterial (gats): els 🐱majors estan predisposats a patir alteracions de les hormones tiroidals i/o a sofrir d'hipertensió. És per això que realitzem una valoració d'hormones tiroidals i de la pressió arterial. 📋 Pla de Nutrició i Exercici: t’ajudem a ajustar la dieta i rutina d'exercicis per satisfer les necessitats del teu pelut. No obstant això, en funció de la valoració del veterinari/a, es pot recomanar d'afegir altres proves com: anàlisi d'orina, proves d'imatge com a radiografies, *TAC…

En els animals sènior, es recomanen revisions cada 6 mesos, és a dir, dues revisions a l'any.

I pot ser que et preguntis:

és necessari tan sovint? la resposta és sí.

Pensa que 6 mesos d'un animal, no és el mateix que 6 mesos en les persones. En aquest temps, poden aparèixer canvis en el cos de manera molt més ràpida en els gossos i gats. Són animals que tenen una esperança de vida més curta que la nostra, amb el que implica que envelleixen molt més ràpid.

Amb la VISITA SÈNIOR, ajudem el teu pelut, a…

Viure més temps, amb la detecció precoç de malalties.

Viure millor, amb l'ajuda del maneig del dolor.

Viure més activament, amb el control del pes.

Viure amb amor: amb el suport del nostre equip, t'ajudem a comprendre i acceptar els canvis que pugui patir el teu pelut sènior a causa del pas del temps.


A Multifauna, amb més de 35 anys d'experiència, hem pogut acompanyar a molts animals i famílies en l'etapa sènior. L'experiència ens ha aportat coneixement, coneixement de com tractar les malalties associades a l'edat com també, coneixement en com tractar la família que hi ha al darrere de cada pelut. Pel nostre equip, tots sou importants.

Per a ajudar el teu pelut a aconseguir una vida més llarga, millor i amb molt d'amor 

Reserva ja una revisió sènior per al teu pelut! 

Envia un WhatsApp o truca al 972202352


PD. EL TEU PELUT SÈNIOR PRESENTA ALGUN D'AQUESTS SÍMPTOMES, VEUEN AL VETERINARI RÀPID!
  • Anorèxia o pseudo anorèxia (deixa de menjar o no menja tant)
  • Pèrdua de pes
  • Augment del consum d'aigua
  • Dificultat a aixecar-se (sobretot en gossos) o saltar (en gats)
  • Coixesa
  • Rigidesa de les potes
  • *Letargia (falta d'energia)
  • Aparició de nòduls, masses o ferides en el cos
  • Orinar o defecar dins del domicili
  • Desequilibri
  • Desorientació o comportaments anormals: amagar-se, augment de l'agressivitat, vocalització excessiva.

Comentaris

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia.